top of page

Leverings en retouren beleid

Leveringen van producten gekocht op www.lelapin-kitchenware.com vinden plaats binnen 2-5 werkdagen (maandag-vrijdag).* Bestellingen geplaatst voor 14.00 uur worden dezelfde dag verwerkt, bestellingen geplaatst na 14.00 uur worden de volgende werkdag verwerkt.

We bieden gratis verzending voor bestellingen van meer dan € 250 (standaardverzending). Gratis verzending is niet beschikbaar voor bestemmingen buiten Nederland. Zodra de bestelling wordt verzonden, ontvang je een verzendbevestiging per e-mail waarin je een link vindt om de levering te volgen (Track & Trace). Houd er rekening mee dat koeriers er meer dan 5 dagen over kunnen doen om op bepaalde bestemmingen te bezorgen.

Levertijden kunnen vertraging oplopen tijdens:

• of in buitengewone omstandigheden

• vakantieperiodes: kerstmis, zomervakantie en nationale feestdagen

• gebeurtenissen buiten de controle van degenen die betrokken zijn bij de distributieketen, zoals natuurrampen, wegblokkades als gevolg van stakingen, evenementen, auto-ongelukken, bezoeken van prominenten, enzovoort.

• inventaris (eerste week januari)

De gekozen koerier voor de levering van bestellingen richting Europa is DHL. Afhankelijk van het bezorggebied kan Post NL en/of DHL bezorgen bij lokale koeriers. Koeriers bezorgen niet in het weekend, op feestdagen en voorvakanties, of nationale feestdagen (d.w.z. Kerstmis, zomervakantie, enz.).

Wij bezorgen bestellingen in:

Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Oostenrijk, Luxemburg, Italië en de Verenigde Staten.

VERZENDKOSTEN

Verzendkosten kunnen verschillen afhankelijk van de bestemming. De minimale transportkost is 6,50 euro. U kunt de specifieke verzendkosten voor uw bestelling zien voordat u afrekent.

Retourbeleid

Onder klanten wordt verstaan: mensen die een aankoop hebben gedaan bij LE LAPIN. Volgens het Europees recht heeft u 14 dagen recht op het herroepingsrecht. De dagen worden geteld vanaf de dag dat u, of een aangewezen derde, het item fysiek in het bezit krijgt. Als u een item terug wilt sturen, vragen we u vriendelijk om naar onze retouren pagina te gaan en de daar aangegeven stappen te doorlopen.  U dient zelf de verzendkosten te betalen. U draagt verantwoordelijkheid dat het pakket op het juiste adres wordt bezorgd dat de producten onbeschadigd aankomen. Het product zit in de originele verpakking en eventuele labels zitten er nog aan. Er zijn geen sporen dat het artikel gebruikt is (in geval van gebruik sporen, wordt het product NIET retour genomen).

Kosten van retourneren & terugboeking aankoopbedrag

Als u de overeenkomst binnen 14 dagen herroept en het pakket binnen 14 dagen weer in ons bezit is, ontvangt u het aankoopbedrag van het betreffende product retour binnen 5 werkdagen. Kosten voor deze retourzending vallen onder de verantwoordelijkheid van de klant. Welke wijze van levering u ook kiest, u draagt de verantwoordelijk dat het pakket weer in ons bezit komt. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen. Bij een eventueel zoek raken van het pakket, kunt u contact opnemen met de betreffende bezorgdienst. Het aankoopbedrag wordt in dat geval niet door ons gerestitueerd. U kunt in dat geval een claim indienen bij de bezorgdienst. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval worden voor deze terugbetaling geen kosten in rekening gebracht. Retouren worden binnen 5 werkdagen verwerkt. Dit kunt u terug zien op uw betalingsbron. Let op: in geval van credit card betaling is een retour boeking voor u vaak pas zichtbaar op uw credit card overzicht aan het einde van de maand/termijn.

Ruilen
Indien u een vervangend product wenst, dient u een nieuwe bestelling te plaatsen.

Waardevermindering
Indien schade is ontstaan aan het product, en aantoonbaar is dat er meer met het product is gebeurd dan verwacht mag worden om te beoordelen of u het wilt houden, komen de kosten van deze schade voor uw rekening. De verpakking mag zijn opengemaakt. Het product mag echter geen vlekken, (rook-)geuren of andere schade bevatten. Indien er slijtage of schade is opgetreden, dan is LE LAPIN gerechtigd die schade te verrekenen met het terug te storten bedrag.

Termijn: 14 dagen bedenktijd
Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Het product zal slechts in die mate worden uitgepakt voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of het product wordt behouden.

Pakket vertraagd of zoek
Indien een pakket niet geleverd is, wordt een onderzoek ingesteld. Dit kan 2 weken duren. Afhankelijk van het onderzoek wordt besloten of de verantwoordelijkheid ligt bij de bezorgdienst of bij de shop. In het eerste geval kunt u het pakket claimen bij de bezorgdienst. In dat laatste zal de shop met de oplossing komen. Het is dus niet automatisch zo dat de shop het pakket vergoed of het product opnieuw zal verzenden. Indien is getekend voor een pakket is aan de wettelijke voorwaarde voldaan een pakket te leveren en kunt u uw claim indienen bij de betreffende bezorgdienst. Indien een pakket met track&trace geleverd is en het pakket is zoekgeraakt, kunt u een schadeclaim indienen bij de bezorgdienst. LE LAPIN zal u bijstaan door levering van alle informatie die u nodig heeft. Heeft u betaald via creditcard of paypal, dan heeft u vaak recht op aankoopbescherming vanuit deze betalingsdienst.

 

bottom of page