Veel gestelde vragen
Heb je vragen over ons product en/of diensten? Hier vind je alle antwoorden.
Wat voor soort garantie heb ik op mijn Le Lapin waterkoker? Je krijgt op je Le Lapin waterkoker minimaal 2 jaar garantie op fabricagefouten. Wil je jouw product retour sturen of laten repareren? Stuur ons een bericht info@lelapin.eu en omschrijf zo duidelijk mogelijk het probleem en voeg eventueel foto's toe. Wij zullen zo snel mogelijk reageren en het probleem proberen op te lossen.
Kan ik ook buiten de fabrieksgarantie mijn Le Lapin waterkoker laten repareren? Jazeker. Hiervoor moet je dan wel betalen. We onderzoeken je Le Lapin waterkoker en maken een prijsopgave. Wil je jouw product laten repareren? Stuur ons een bericht info@lelapin.eu en omschrijf zo duidelijk mogelijk het probleem en voeg eventueel foto's toe. We zullen het probleem onderzoeken en een prijsopgave doen. Op basis daarvan kun jij kiezen of je de reparatie door wil voeren of niet.
Is reparatie van mijn Le Lapin waterkoker gratis? Als je Le Lapin waterkoker binnen de garantieperiode door een fabricagefout kapot gaat, is de reparatie gratis. Wanneer het defect door eigen schuld is ontstaan valt dit onder gebruikers-schade. Dit valt niet onder de fabrieksgarantie. We helpen je natuurlijk alsnog graag met de reparatie, maar daar zijn kosten aan verbonden. Hoe hoog die kosten zijn is moeilijk te zeggen. We onderzoeken je product, maken een prijsopgave en wachten totdat jij een akkoord geeft voor de reparatie. Heb je een probleem met de ketel? Stuur ons dan een bericht naar info@lelapin.eu en omschrijf zo duidelijk mogelijk het probleem en voeg eventueel foto's toe. Wij zullen zo snel mogelijk reageren en het probleem proberen op te lossen.
Hoeveel liter kan er maximaal/minimaal in de Lapin waterkoker? In de Le Lapin waterkoker kan maximaal 1,7 Liter water. Zorg echter nooit dat je 'm voller vult dan de maximale 1,7 liter inhoud. Er kan dan water in het verwarmingssysteem komen waardoor de ketel stuk kan gaan. Zodra het kijkglaasje onderaan de achterkant van de greep oranje kleurt moet je dus stoppen met vullen. Omdat je de ketel nooit zonder water aan de kook mag brengen dien je de ketel ook altijd met minimaal 0.15 Liter water te vullen.
Hoe onderhoud ik mijn Lapin waterkoker? Om de levensduur van jouw Le Lapin waterkoker te verlengen, moet je kalkafzetting in de waterkoker voorkomen. De kalk kan een harde laag in de waterkoker vormen die het functioneren van de waterkoker kan beïnvloeden. Zelfs schoon en zacht kraanwater bevat kleine deeltjes mineralen zoals calcium of magnesium die niet met het blote oog te zien zijn. Het verschilt in Nederland per waterschap en/of gemeente hoe hard het water is. De ophoping van kalkaanslag in de ketel kan een harde laag vormen die moeilijk te verwijderen is. Het ziet er niet alleen lelijk en onhygiënisch uit, maar het kan ook de prestaties van uw waterkoker beïnvloeden doordat het meer tijd kost om het water te verwarmen. De kalk kan ook de smaak en kwaliteit van je water beïnvloeden waardoor bijvoorbeeld je kop thee een stuk minder lekker smaakt. Regelmatig verwijderen van kalkaanslag verhoogt dus niet alleen de levensduur van uw waterkoker, maar zorgt ook voor de optimale kwaliteit van het water.
Azijn kan helpen de harde kalkaanslag in je ketel te verzachten. Volg deze instructies:
- Vul de waterkoker voor de helft of driekwart met gelijke delen water en azijn.
- Zet de waterkoker aan en laat aan de kook komen.
- Schakel de waterkoker uit en laat de 20-30 minuten in de ketel weken om de kalkafzetting te verzachten. Je kunt de oplossing langer laten staan of de hoeveelheid azijn verhogen als de kalk erg hardnekkig is.
- Spoel grondig om met kraanwater. Om de geur van azijn te verwijderen, kun je de waterkoker vullen met water, aan de kook brengen en het water weggooien.
Als je geen azijn hebt, kun je het ook met citroensap proberen:
- Maak een mengsel van water en citroensap. Je kunt ook de stukjes citroen snijden en in het water laten zitten.
- Vul de waterkoker met het mengsel.
- Breng het water aan de kook komen.
- Laat het geheel een uurtje rusten om de harde laag in de waterkoker te verzachten.
- Gooi de inhoud weg en spoel de ketel goed om met water en laat 'm drogen.
Het gebruik van citroensap geeft als extra voordeel dat je waterkoker naar verse citroen ruikt.
Een andere reinigingsoptie kan het gebruik van bakingsoda zijn. Volg deze eenvoudige stappen om de waterkoker met zuiveringszout te reinigen.
- Meng een theelepel bakpoeder met water.
- Breng deze oplossing aan de kook in de waterkoker.
- Laat het ongeveer twintig minuten rusten om de harde laag te verzachten.
Om ook de buitenkant van je waterkoker in perfecte staat te houden, moet je ook het buitenoppervlak van de waterkoker regelmatig reinigen. Je kunt normaal afwasmiddel gebruiken om het schoon te houden. Doe geen zeepmengsel in de waterkoker. Reinig de buitenkant met een vochtige doek. Zet je waterkoker nooit volledig onder water!
Hoe verwijder en reinig ik het kalkfilter van mijn Le Lapin waterkoker? Het kalkfilter van jouw Le Lapin waterkoker haalt het meeste kalk en andere verontreiniging uit het water. Probeer het filter maandelijks te reinigen. Haal daarvoor eerst als volgt het filter uit het 'oor' van de ketel.
1. Draai het 'oor' totdat de twee uitstulpende streepjes met elkaar in een lijn staan.
2. Trek het 'oor' er met kracht uit de schenkopening en verwijder het filter.
3. Leg het filter geheel ondergedompeld in een schaaltje met witte azijn en laat dit zo enkele uren staan. Spoel daarna het filter goed af, plaats het terug in het 'oor' en druk 'het oor' (met de twee streepjes wederom uitgelijnd op elkaar) weer goed in de schenkopening.
Hoe vul ik mijn Le Lapin waterkoker? Draai het 'oor' van jouw Le Lapin waterkoker als volgt 180 graden naar beneden:
Op deze manier schuift het kalkfilter voor de vulopening weg en kun je de ketel vullen met water. Vul de ketel nooit voller dan met 1,7 liter water. Zodra het niveau indicator-venstertje onderaan de greep oranje kleurt moet je direct stoppen met vullen. Een te volle ketel kan het verwarmingssysteem beschadigen. Daarnaast moet je er op letten dat je de ketel alleen vult met de hoeveelheid water die je op dat moment echt nodig hebt. Voor 1 kop thee hoef je natuurlijk niet de gehele ketel te vullen. Dan duurt het koken langer wat vervolgens weer tijd, energie en extra CO2 uitstoot geeft.
Nadat je de ketel gevuld hebt kun je 'het oor' weer omhoog draaien zodat het water dat je na het koken uitgiet gefilterd word van kalk en ander vuil.
Gebaseerd op het origine ontwerp ontwikkelde Nikolaï Carels een elektrische Le Lapin waterkoker die nu in eigen beheer en onder de merknaam Le Lapin Kitchenware wordt geproduceerd en verkocht.