top of page

Le Lapin geselecteerd voor tentoonstelling 'Dutch More or Less'


Foto: De originele Le Lapin fluitketel in de originele verpakking (archief Boijmans Van Beuningen)Le Lapin en de Nederlandse identiteit

Dutch More or Less is een twee jaar durende grote tentoonstelling zijn, waarin ongeveer 60-80 werken worden samengebracht die de gebieden van architectuur, design en digitale cultuur in Nederland vanaf de jaren '90 tot heden tonen.


Samen met 10 andere uitgeleende stukken zal de originele Le Lapin fluitketel onderdeel uitmaken van het '90's Design'-gedeelte van de tentoonstelling.


Dutch, More or Less is een evoluerende tentoonstelling over hedendaagse architectuur, design en digitale cultuur, die zich uitstrekt vanaf de opkomst van 'Dutch Design' in de jaren '90 tot de moderne tijd en verder. De tentoonstelling bekijkt hoe deze disciplines zich hebben ontwikkeld, elkaar hebben gekruist en hebben gereageerd op het veranderende ecologische en sociale landschap, terwijl ze onderzoeken wat dit ons kan vertellen over Nederland, de Nederlandse identiteit en de toekomst. Daarom heeft Dutch, More or Less naast de hoofdexpositie ook nieuwe ontwerpers uitgenodigd om hun visies te presenteren over wat er hierna komt.


De tentoonstelling wordt georganiseerd door het Rotterdamse 'Nieuwe Instituut'.


Tentoonstellingsdata: 1 juni 2024 - 26 mei 2026


Helaas is de bovengenoemde originele fluitketel niet meer te koop maar in de plaats daarvan is nu het redesign als elektrische waterkoker verkrijgbaar. Zo blijft het iconische Le Lapin ontwerp, meer dan 30 jaar later, nog steeds relevant en actueel.


SEO tags: Le Lapin Kitchenware, Le Lapin elektrische waterkoker, Le Lapin waterkoker, Design waterkokers, Design keuken artikelen, HEMA-design, HEMA

Comments


bottom of page