top of page
NikolaiCarelsLeLapin-LR06.png

Le Lapin & duurzaamheid

VAN HET GAS AF Elektrisch koken is een stuk schoner dan koken op gas. Jouw Le Lapin waterkoker heeft op dit punt dus direct een streepje voor op een normale gasketel.

GEEN PLASTIC MAAR HOUT De Lapin greep is niet van plastic maar van echt bamboehout. Plastic is gemaakt van aardolie terwijl bamboe een hernieuwbare, schone grondstof is die zeer snel groeit en CO2 opneemt uit de omgeving. En komt het bamboe uiteindelijk terecht op de afvalberg, dan breekt het volledig af zonder schade aan te brengen aan de natuur. 

SNELLER JE WATER KOKEN Le Lapin warmt je water op met een 3000 Watt verwarmingselement. Daardoor is je water sneller gekookt en verbruikt je dus relatief minder energie. Let er wel altijd goed op dat je alleen een hoeveelheid water kookt die je echt nodig hebt. Vul de ketel dus nooit helemaal vol als je bijvoorbeeld alleen maar één kop thee zet.

CO2 COMPENSATIE Helaas kost de productie en het transport van elk product energie. Hoe schoner de gebruikte energie des te minder CO2 uitstoot. De (beperkte) CO2 uitstoot die vrijkomt bij de productie en het transport van de Le Lapin ketel compenseren wij door een vast deel van onze omzet te doneren aan Trees for All. Zij planten wereldwijd bomen die CO2 opnemen. Trees for all is een door het CBF goedgekeurd goede doelen organisatie.

RECYCLING Zorg goed voor je Le Lapin en je hebt er jarenlang plezier van. Des te langer je jouw product gebruikt des te lager de belasting voor het milieu is. Maar als de dag toch komt dat je er toch afscheid van moet nemen dan lever je 'm natuurlijk in bij jouw recycling punt in de buurt. Zij zorgen er voor dat alle te recyclen materialen opnieuw kunnen worden gebruikt voor misschien weer een nieuwe Le Lapin! Le Lapin is overigens dusdanig ontworpen zodat het uit elkaar halen van alle onderdelen eenvoudig te doen is door de recycling medewerkers.

Heb je nog andere vragen over je Le lapin waterkoker? Bekijk dan ook de FAQ pagina van deze site.

Hou mij op de hoogte van de exacte lanceringsdatum van Le Lapin

Bedankt voor je inschrijving!

bottom of page